lunes, 4 de febrero de 2008

D'acord. Ho sé. Havia dit que explicaria les energies renovables, però ho he estat pensan. Abans d'explicar aquestes energies alternatives que podrien formar part d'aquest model energètic més sostenible, crec, que he d'explicar les que utilitzem avui en dia, i sobretot, tots els problemes ambientals que provoca el consum d'aquestes i, per tant, perquè el model energètic actual s'ha de canviar tan aviat com es pugui, perquè diàriament produim un major impacte en el medi natural.

Els combustibles fòssils són els responsables de l'expansió econòmica després de la segona Guerra Mundial i, encara, continuen essent la font d'energia principal de les indústries i transports actuals.

El petroli, el gas i el carbó representen prop del 90% de la producció d'energia mundial; la resta prové de centrals nuclears, de la força hidràulica i d'altres recursos renovables. Però resulta que al ritme de consum que portem actualment es considera que les reserves provades de petroli duraran un màxim de 40 anys, les de gas, un màxim de 70 anys i el carbó, que és el més abundant, durarà uns 200 anys.

L' economia mundial depèn en gran mesura del petroli. La seva importància econòmica rau en la gran quantitat de productes derivats que proporciona i en el poder energètic de molts d'ells. Del petroli s'obtenen combustibles, com per exemple: benzina, gasoil, fuel, olis, etc.( i aquí etc és correctíssim perquè hi ha més de tres elements...xD) i també, productes d'ús quotidià (com ara plàstics, goma, dissolvents, ...).

El gas necessita barrejar-se amb oxigen per a la seva combustió. Hi ha diferents tipus de gas que s'utilitzen tan per ús domèstic com per ús industrial o per el transport.

El carbó és el primer combustible fòssil que va utilitzar la humanitat. "Culpable" de la Revolució Industrial. Té moltes utilitats, desde ús com a combustible fins a matèria primera per a l'obtenció de molts productes químics (Kevin?xD) com per exemple: quitrà, medicaments, perfums, ...

Però com ja he dit al principi, crec que no es tant important saber els tipus de combustibles fòssils, la seva obtenció i transport, les propietats i les utilitats; sino que, vull remarcar més els problemes i/o impactes que aquests provoquen al medi ambient i, també, sobre nosaltres.


1. Efecte Hivernacle: per ser més simples, us escriuré un enllaç i axí no faig un copiar-pegar ;)


http://www.cambioclimaticoglobal.com/causas.html


2. Pluja àcida:


http://www.xtec.es/~mferna99/projecte/acida.htm


3. Boires fotoquímiques.


Contaminació atmosfèrica urbana. Moltes grans ciutats tenen un problema crònic amb aquesta contaminació. Es formen cúpules d'aire calent carregades de partícules contaminants procendents dels cotxes, indústries, etc., i que queden retingudes i no s'aixequen.



Ara mateix agregaré a la barra de la dreta un power point que està relacionat amb l'entrada que acabeu de llegir. Només heu de clicar-hi.

·jordiRIU·

pD: VISCA ELS TECNÒLEGS!

2 comentarios:

JORDI RIU dijo...

Ei!

El power ponit haurà d'esperar per problemes tècnics. No sé com fer-ho per agregar-lo.

Vagi bé

·jordiRIU·

Anónimo dijo...

Ja t'ho explicaré com va a classe .

La tecnòloga